Veste, je da varjenje z elektrodami osnova varjenja kljub drugim priljubljenim tehnikam varjenja?

Varjenje z elektrodami je eno osnovnih načinov varjenja. Kljub temu, da je način varjenja, varjenja z elektrodo eden najosnovnejših in najpreprostejših načinov varjenja in tudi še vedno najpogosteje uporabljen način varjenja, vedno bolj v ospredje prihajata MIG in MAG varjenje.Metoda varjenja

Z varjenjem z elektrodami se poleg jekla varijo še bakrene, aluminijaste in nikljeve zlitine ter prav tako tudi sivo litino. Najbolj pogosto se ta vrsta varjenja uporablja pri popravljanju in vzdrževanju. Zelo pogosta uporaba je prav tako tudi v industriji ter pri varjenju jeklenih konstrukcij.

Najbolj pogosto se uporablja ročno obločno varjenje (ROV), pri katerem se lahko uporablja enosmeren ali izmenični električni tok. Pri tej vrsti ročnega varjenja se uporabljajo oplaščene odtaljive elektrode.

Podjetje Metal Mikulić v svoji ponudbi za varjenje z elektrodami ponuja tri različne aparate v cenovnem razponu med 1.139,34 € in 2.319,52 €. Več o njihovi ponudbi si preberite na spletni strani www.metalmikulic.si. Sodelujejo tudi s podjetjem Elektroda Zagreb, ki je zelo poznan in priznan proizvajalec vseh vrst elektrod za varjenje. Med varjenjem se tali tako elektroda, kot material, ki ga varimo.

Na elektrodah je plašč, kateri med varjenjem ščiti var pred prehitro ohladitvijo. Prav tako se med samim postopkom ustvarja žlindra, ki še dodatno zaščiti var pred samim prehitrim hlajenjem. S tem se varjenje dejansko lahko opravi tako kot si sami želimo. Varjenje je postopek brez katerega si še vedno ne znamo predstavljati gradbeništva, izgradnje mostov, viaduktov in še mnogih drugih stvari, ki jih nujno potrebujemo v vsakodnevnem življenju.
 

metal mikulić varjenje z elektrodami varjenje