Blog

Barvanje fasad s slikopleskarstvom Habat

Ste že kdaj slišali za slikopleskarstvo Habat? V kolikor še nikoli niste slišali za to podjetje in ravno razmišljate o tem, da bi morali poskrbeti za barvanje fasade, je skrajni čas, da tudi vi preverite omenjeno podjetje. Slikopleskarstvo Habat se namreč z barvanjem fasad ukvarja že vrsto let in ima na tem področju ogromno znanja in izkušenj, ki vsekakor pripomorejo h kvalitetnemu opravljanju dela. Poleg tega se seveda omenjeno slikopleskarstvo pri izvajanju svojih storitev, kar je tudi barvanje fasad, poslužuje kvalitetnih in primernih pripomočkov ter materialov, ki bistveno pripomorejo h kar najboljšemu rezultatu. Omenjeno slikopleskarstvo ima na področju barvanja fasad ter tudi pri drugih storitvah na področju slikopleskarstva za sabo številne zadovoljne stranke.

V kolikor se zanimate za barvanje fasade vam torej priporočam, da obiščete spletno stran slikopleskarstva Habat in tam poiščete več informacij glede te storitve. Če boste imeli znotraj barvanja fasade še kakšno dodatno vprašanje, se lahko brez skrbi obrnete na strokovnjake omenjenega slikopleskarstva, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. V končni fazi pa se boste seveda z njimi tudi dogovorili o vseh podrobnostih glede izvajanja same storitve, torej barvanja fasade. Slikopleskarstvo Habat je poskrbelo za barvanje fasade tudi pri nas doma in lahko rečemo, da je podjetje svoje delo opravilo vrhunsko. Tako danes lahko isto slikopleskarstvo priporočamo tudi vam.

Barvanje fasade pa tudi ni vse, s čimer se ukvarja slikopleskarstvo Habat. Isto slikopleskarstvo skrbi tudi za glajenje in kitanje sten, beljenje stanovanja, skratka za različna zaključna dela v gradbeništvu, poleg tega pa tudi za hidroizolacije, epoksi tlake in podobno. Če vas zanima barvanje fasade ali katera koli druga storitev na področju slikopleskarstva, vam svetujem, da tudi vi še danes kontaktirate omenjeno podjetje ter si zagotovite kvalitetno storitev zase. Poskrbite za kvaliteten, udoben in lep dom tudi vi.

Ali se najem tiskalnika izplača, še posebej, če gre za laserski tiskalnik?

Ko se odločamo za katerokoli stvar, ki nam ni povsem domača, se moramo pred odločitvijo dobro pozanimati, kaj nam to prinaša. Prav nič drugače ni, ko se kdorkoli sprašuje, ali se najem tiskalnika izplača, še posebej, če gre za laserski tiskalnik? Na internetu boste našli veliko ponudnikov za najem tiskalnika. Vendar za sam najem tiskalnika praktično sama cena najema ni tako zelo pomembna. V kolikor razmišljate zgolj o tem, da boste za najem tiskalnika, ki je laserski tiskalnik, plačali čim manj, kar takoj nehajte razmišljati o najemu, ampak se raje osredotočite za nakup. Ampak tudi pri nakupu, vam naj ne bo cena glavno merilo.

Veliko bolj pomembne stvari za nakup ali najem tiskalnika, najboljši je laserski tiskalnik, so obrobne stvari nakupa ali najema, kot so spodaj naštete. Vse te dodatne storitve vam najboljši ponudniki ne zaračunajo dodatno, ampak so vštete v ceno najema, zato naj ne bo nižja cena za najem tiskalnika, ključnega pomena.

Tiskalnik konica minolta bizhub 33001.    Servisne storitve
Za najem tiskalnika, če ste se vendarle odločili za laserski tiskalnik, je izrednega pomena, da je dobro poskrbljeno za servis le – tega, saj bo le tako omogočeno nemoteno delovanje vašega podjetja.

2.    Tehnična podpora
Da je najem tiskalnika kvaliteten, je ključnega pomena tudi dobra tehnična podpora, saj je laserski tiskalnik največkrat nekoliko bolj tehnično zahteven in v kolikor tehnična podpora ni takšna kot mora biti, se lahko pripeti, da imate več škode kot koristi, ki vam jo povzroči samo laserski tiskalnik, ker kar naenkrat ne veste, kam z njim.

3.    Dodatna oprema
Tudi dodatna oprema, kot so npr. daljši povezovalni kabli, posodobitve gonilnikov in podobno, so za dober najem tiskalnika ključnega pomena, da poslovanje podjetja poteka nemoteno.

4.    Redni obiski stranke
Najboljši ponudniki zagotavljajo tudi redne obiske v vašem podjetju, da na licu mesta preverijo ali laserski tiskalnik deluje tako, kot je potrebno in ali se da morda karkoli izboljšati, da vam bo laserski tiskalnik kar najbolje služil ves čas najema.

5.    Postavitev tiskalnika
Zelo pomembno je, kje bo laserski tiskalnik postavljen, da bo kar najbolje ustrezal vsem zaposlenim v vašem podjetju.

6.    Priključitev tiskalnika
Priključitev tiskalnika je tudi ena od pomembnejših stvari, saj imajo boljše naprave kar nekaj žic, ki jih je potrebno pravilno priklopiti.

7.    Namestitev gonilnikov
Cena za najem tiskalnika mora obvezno tudi vsebovati brezplačno namestitev gonilnikov in tudi stalno posodabljanje le – teh.

8.    Ostalo
Najboljši ponudniki vas bodo tudi stalno obveščali o tem, ali se vam najem tiskalnika sploh še izplača, ali bi bilo bolje, da bi za vaše potrebe vzeli v najem drugi laserski tiskalnik oz. karkoli bi bilo najbolje za samo poslovanje vašega podjetja.

Materiali otroške hišice

Otroska hisica svet igralMateriali iz katerih so otroške hišice narejene, morajo biti le izbrani in tisti pravi in najboljši. Tisti pravi les, ki lahko zdrži vse vremenske pogoje preko celega leta, je impregniran les iglavcev, seveda pa je pomembno katerih iglavcev. Na ta način se namreč zagotovi daljša življenjska doba ob le osnovnem vzdrževanju, pa še to na samem začetku niti ni tako zelo pomembno kot potem po kakšnih dveh letih ali treh.

Načeloma tisti, ki takšne otroške hišice izdeluje, tak les odkupuje, saj je za to potrebnega kar veliko prostora in znanja, pa seveda tudi kar nekaj prostora za pravilno sušenje in impregnacijo. Če pa sami delate otroške hišice, potem boste zagotovo kmalu naleteli na oviro, in sicer, da se prav zagotovo ne boste odločili za impregniran les, temveč boste iz ostankov desk zbili skupaj hišico. No, potem ne biti presenečeni, če bo polno nekih parazitov v otroški hišici, pa če si bo otrok kdaj zapičil kakšno trsko v prst ali kam drugam.

Zagotovo prav nihče ne želi tega svojemu otroku, zato je veliko bolje, da se za otroške hišice odločite pri mizarjih oz. bolje rečeno pri lesarjih, ki otroške hišice dejansko tudi izdelujejo, so torej za lesena otroška igrala prav specializirani. Le oni so tisti, ki točno vedo kaj in kako ter vam bodo znali tudi najbolje svetovati, pa tudi uredili vam bodo vse tisto, kar je res nujno potrebno. Ko imate enkrat doma takšne otroške hišice, potem je vaša edina naloga vzdrževanje, kar pomeni barvanje in čiščenje, kar pa sta hkrati tudi dve nalogi, ki ju otroci tudi znajo povsem sami urediti.

Katera dovoljenja so potrebna za namestitev toplotne črpalke voda voda?

Toplotna rpalka voda vodaVečinoma v nobenem primeru, ko se odločamo za naložbo v energetsko varčen aparat, ni potrebno nobeno dovoljenje za vgradnjo, toplotna črpalka voda voda pa je tu res popolna izjema. Glede na to, da toplotna črpalka voda voda zahteva dejansko večji poseg v naravo, saj je potrebno zvrtati primerno široke luknje vsaj 15 metrov globoko, potem pa še izkoriščati podtalnico, pa je tu kar jasno, da je vseeno potrebno dobiti dovoljenje.

Gre za vodno dovoljenje, ki ga izda Ministrstvo za okolje in prostor ali pa tudi Agencija Republike Slovenije za okolje, saj toplotna črpalka voda voda izkorišča podtalno vodo. Takoj, ko objasnite, za kaj vodno dovoljenje potrebujete,  torej da se namerava uporabljati toplotna črpalka voda voda, pa vam ena od teh dveh inštitucij izdela dovoljenje. Razlog, da ne prihaja do komplikacij je v tem, da je voda od naprave popolnoma ločena, torej se jo ne onesnaži in tista podtalnica, ki ni izkoriščena, je seveda primerna tudi za uporabo naprej. Edino, kar je res, je, da je to dodatna pot, ki jo je treba opraviti poleg vseh ostalih poti, ko je treba prositi za dovoljenje. Ker so ljudje večinoma v tem postopku gradnje že tako ali tako navajeni na tovrstne poti in prošnje, jim to pač predstavlja le eno dodatno, predvideva pa se, da bo tako tudi v prihodnosti.

Glede na to, da ni velikih komplikacij za pridobiti dovolilnico, vam vsekakor svetujem, da jo dobite, saj imate lahko v nasprotnem primeru res velike težave in morda še kakšno kazen in to vse povsem po nepotrebnem.

Nakup infrardeče savne

Infrarde a savnaJasno kot beli dan je, da infrardeča savna ni ravno najbolj poceni. O cenah je praktično brez pomena govoriti, saj se cene zelo razlikujejo glede na velikost. Tako se cena začne nekako okoli tisočaka, potem pa se nadaljuje na ravni okoli nekaj tisoč evrov. Drugače pa se lahko kupi nova infrardeča savna, ali pa tudi rabljena, ki je, jasno, precej cenejša. No, seveda spet odvisno od uporabe.

V kolikor je bila infrardeča savna rabljena bolj malo, potem tudi cena ni bistveno nižja od nove. Vendar pa, zakaj ne bi kupili rabljene, če je popolnoma brezhibna, deluje popolnoma normalno  in brez vseh težav, in tako prihranimo nekaj denarja. Skoraj nemogoče je tu podati odgovor, je pa treba pred nakupom jasno pogledati ohranjenost ali morda tudi garancijo, ki jo lahko uveljavljamo v primeru kakršnih koli težav.

Naročite lahko barvno študijo svoje Weber fasade

Na njihovi spletni strani lahko za svoj objekt naročite barvno študijo, da boste našli kar najprimernejšo barvo svoje Weber fasade. Postopek ni zahteven in je podobno, kot če bi opravili običajno spletno naročilo. Treba je iti na spletno stran, ki je navedena v navodilih, se registrirati in odpreti uporabniški račun, potem pa že lahko naročite svojo barvno študijo. Zraven dodate fotografijo hiše in dopišete svoje želje. Na elektronski naslov boste prejeli predračun, ki ga plačate, potem pa vam bodo oni v roku petih delovnih dni izdelali barvno študijo Weber fasade.

FasadaV kolikor ste pred tem kupili ali vgradili katerega od določenih njihovih sistemov, je študija za vas brezplačna. Tudi če ste že plačali, lahko v tem primeru zahtevate vračilo. Za ta postopek prav tako najdete navodila na njihovi spletni strani.

Kaj bo vsebovala naročena barvna študija za Weber fasade?
Fotografijo hiše, ki jo boste poslali v priponki, bodo obdelali z grafičnimi programi in vam prikazali približno sliko objekta, tokrat z novo fasado, in sicer v dveh različicah. Znotraj aplikacije se tudi lahko samostojno menjuje barvne odtenke na različnih površinah zgradbe.
Takšna grafična obdelava bo vključevala grafično obdelavo ene fotografije in na njej dva drugačna koncepta. Na enem konceptu bo obdelanih maksimalno deset površin, omogočena pa vam bo tudi samostojna menjava barv na že obdelani sliki.

Prej si lahko gledate, kako je barvna študija sploh videti, v njihov bazi pa si lahko ogledate več kot tisoč že izdelanih barvnih študij.

Pri vsem tem je poudarjena predvsem umestitev barve na zgradbo, ker pa je to vseeno računalniška obdelava, poleg tega pa svoje doda še tiskalnik, lahko barvni odtenek na študiji rahlo odstopa od resničnega odtenka v realni izvedbi. Več  o Weber fasadah pa si lahko preberete tukaj http://www.fasade-fasaderstvo.si/.

Talne obloge v kopalnici

Talne obloge iz lesa so v zadnjem času zelo moderne. Kopalnica naj bi bila topla in les ji ta občutek prav gotova da. Plos ice imitacija lesa v kopalniciVendar les v kopalnici zna biti precejšen problem. V kopalnici je v stalni  uporabi voda in kapljicam, ki padajo po tleh se ne moremo izogniti, tudi če še tako pazimo. Po nekaj letih se ta les lahko napihne in lahko se zgodi, da bomo morali talne obloge v kopalnici menjati.

Tudi vlaga naredi svoje saj je kopalnica mesto, kjer se vlaga nabira vsakodnevno. Svetujemo, da se kljub trendom odločite za talne obloge, ki bodo odporne na vodo. To so predvsem ploščice. Ploščice so danes v toliko različnih barvah in barvnih kombinacija, da bo izbira le teh dokaj enostavna. Za kopalnico priporočamo izbiro toplih barv.

Kako urediti okolico hiše?

Zunanje plos iceJe na vrsti urejanje okolice vaše hiše, pa se niste še povsem odločili, kako jo urediti? Ena od možnosti so zagotovo zunanje talne ploščice, ste pomislili na njih? Zunanje talne ploščice so odlična rešitev, saj jih je enostavno položiti, hkrati pa tudi drage niso. Kljub temu, pa je zelo priporočljivo, če najamete strokovnjaka, ki vam bo talne ploščice položil tako, da bodo imele daljšo življenjsko dobo, kot če jih polagate sami, če niste ravno vi ta strokovnjak.

Hkrati je možno talne ploščice naročiti po meri, kar pomeni, da lahko naročite takšne talne ploščice, ki bodo točno po vašem okusu in ki bodo izdelane samo za vas, torej bodo unikatne. Če ste tudi vi takšna oseba, kateri veliko pomeni, če imate le vi določeno stvar točno takšno in nihče drug na svetu, so talne ploščice po meri idealna rešitev za vas. Poleg tega lahko najdete ponudnika, ki vam bo hkrati tudi svetoval, katere talne ploščice so za vaš teren in vaše podnebje najbolj primerne, vam uredil morebitno subvencijo ter vam jih ne nazadnje tudi položil.

Za svetovanje pa vam bo priskrbel tudi arhitekta, da tudi on poda svoje mnenje. Namreč, res ni vseeno kakšen bo izgled okolice vaše hiše, saj je le – ta prvi stik z gosti in prepričan sem, da tako kot večina ljudi, tudi vam ni vseeno, kaj se govori o vas. Vsekakor pa je najpomembneje, kako se vi počutite in če je vse narejeno kot je potrebno, se boste zagotovo počutili bolje, kot pa če bo v kratkem času vse skupaj majavo in bo potrebna menjava.

Otroške sobe po meri

Za nakup otroške sobe si moramo vzeti dovolj časa. Na trgu je veliko ponudnikov, ki ponujajo otroške sobe v različnih barvah in po dokaj ugodnih cenah. Se pa velikokrat zgodi, da cenovno ugodnejše otroške sobe niso tako kvalitetne.

Ker so ponavadi otroci tisti, ki izbirajo svojo sobo se lahko zgodi, da takšne sobe, kot si jo bo vaš otrok želel ne boste našli v pohištvenih salonih. Zelo pametna rešitev je izdelava otroških sob po meri. Tako boste svojim otrokom lahko ustregli v vseh njegovih željah, saj mizarji navadno upoštevajo vse naše želje. Cena izdelave pohištva po meri je nekoliko dražja od pohištva v salonih, vendar morate vedeti, da bo izdelek veliko kvalitetnejši oz. po ceni primerljiv s kvalitetnejšim pohištvom v salonih.

Pogoji za najem vozila oz. tako imenovani rent a car

Avto oz. vozilo je dan danes praktično nujna stvar, vendar ali kupiti svojega ali se odločiti za najem vozila oz. tako imenovani rent a car? Morda bi se več ljudi odločilo za najem vozil, če bi bili sami pogoji za najem vozila bolj transparentni in bolj natančno razloženi. Sami pogoji sploh niso tako zelo zapleteni, problem je bolj v tem, da imajo le redki ponudniki za rent za najem vozil storitve le – te transparentno objavljene in kjer ni nobenih skritih pasti za najemnika. Praviloma pa so pogoji za najetje avtomobila takšni:

1.    Dokumenti in plačilo!
Najemnik na vpogled predložiti veljaven osebni dokument, veljavno vozniško dovoljenje in veljavno kreditno kartico. Pravne osebe morajo prinesti tudi naročilnico, na kateri piše najem vozila z navedenim točnim obdobjem za rent a car. Po plačanem predračunu pa lahko stranka prevzame vozilo.

2.    Kdo sme voziti rent a car vozilo?
Rent a car vozilo sme voziti oseba starejša od 21 let in ki ima veljavno vozniško dovoljenje že vsaj 2 leti.

Golf 2 1.    Minimalno trajanje za rent a car!
Najem vozil je možen za minimalno 24 ur, maksimalno obdobje pa se določi s ponudnikom.

4.    Prevzem in vračilo vozila?
Ko se odločite za najem vozil, se ga praviloma vsak delovnik v delovnem času ponudnika prevzame, prav tako pa tudi vrne. Marsikateri ponudnik pa ima tudi nudi možnost, da se rent a car vozilo najemniku brezplačno dostavi na določeni razdalji od njihove poslovalnice. To je potrebno preveriti pri posameznem ponudniku.

5.    So rent a car vozila dovolj dobro zavarovana?
Vsa vozila, ki se nudijo kot rent a car, so tudi kasko zavarovana.

6.    Kakšni so plačilni pogoji za najem vozila?
Odvisni od posameznega ponudnika, ampak pri večini se lahko plača z večino priznanih kreditnih kartic.

7.    Kaj se zgodi, če se vozilo ne vrne pravočasno? Kakšni dodatni stroški so povezani z zamudo?
Če se zamudi več kot 60 minut, se največkrat obračuna dodatni dan najema, razen če se podaljšanje samega najema sporoči v poslovalnico ponudnika vsaj 24 ur prej.

8.    Se z rent a car vozilom lahko odpeljemo v tujino?
Vsekakor, kamorkoli.

9.    So kakšni dodatni pogoji za vožnjo z najetim vozilom v tujino?
Vsekakor je o tem potrebno obvestiti ponudnika in če v tujini ostanemo preko noči, ali celo več dni, je potrebno vozilo parkirati v varovani garaži.

10.    Kako ukrepati v primeru tehničnih težav?
Nemudoma obvestiti poslovalnico in ukrepati v skladu z njihovimi navodili.

11.    Kaj storiti v primeru prometne nesreče?
Obvezno obvestiti policijo in poslovalnico.

12.    Ali je najemnik dolžan karkoli postoriti v zvezi z vzdrževanjem vozila?
Najem vozila obvezuje najemnika, da z vozilom skrbi kot dober gospodar.

13.    Ali je gorivo vključeno v ceno najema?
Nikoli.

14.    Kdo odgovarja za izgubljeno lastnino najemnika?
Najemnik sam.

15.    Kaj storiti, če se izgubijo ključi, dokumenti ali registrske tablice vozila?
Vsekakor takoj obvestiti poslovalnico in ukrepati v skladu z navodili, ponudnika za najem vozil.

16.    Kaj se zgodi, če najemnik krši cestno prometne predpise?
Najemnik odgovarja sam.

17.    Za katere primere se rent a car vozilo ne sme uporabljati?
Najem vozil se ne sme uporabljati za prevoz nevarnih ali vnetljivih snovi, za potisk ali vlečenje kateregakoli vozila ali predmeta, za sodelovanje na tekmovanjih, za prevoz potnikov ali blaga proti plačilu, v nezakonite namene.

Je varjenje enostavno

Ko gledamo človeka, ki vari, imamo vsi občutek, da je varjenje precej enostavno in ga lahko opravlja vsak in to ne glede na izkušnje. Tudi človek, ki nima popolnoma nobene izkušnje.

No, to je sicer res, samo potem je veliko vprašanje, kako kvalitetno bo varjenje opravljeno in če bo sploh imelo kakšen učinek. Smisel, ki ga ima varjenje je, da dve kovini spojimo skupaj, pri tem pa se sicer lahko vidi, da sta bili spojeni z varjenjem, ne smeta pa kovini tega občutiti. Torej mora biti varjenje opravljeno na način, da vremenski vplivi in čas na var nimajo nikakršnega vpliva. Če hočemo zagotoviti, da so vsi te pogoji izpolnjeni, pa varjenje zagotovo ni več tako zelo enostavno kot zgleda na prvi pogled.

Ali je regulacija talnega ogrevanja pomembna?

Praktično je pri vseh ljudeh izrednega pomena dejstvo, da je pri konkretni stvari mogoče imeti čim manjše stroške. Talno ogrevanje že samo po sebi zniža stroške ogrevanja, ker ogreva prostor od spodaj navzgor, saj topel zrak potuje navzgor, hladen pa navzdol, ker je hladen težji od toplega. V kolikor pa se doda še regulacija talnega ogrevanja, pa je lahko samo talno ogrevanje še bolj ekonomično in je končni strošek v posamezni ogrevalni sezoni kar precej nižji.

Talno ogrevanjeNamreč, za talno ogrevanje je ključnega pomena izračun toplotnih izgub, katerega vam izdelajo tisti pravi strokovnjaki, ki se na talno ogrevanje spoznajo. Na podlagi tega izračuna, se določi potrebna moč za talno ogrevanje v posameznem prostoru in temu primerno uredi regulacija talnega ogrevanja za vsako sobo, kolikor je pač moči potrebne za določen prostor. Kvalitetna regulacija bistveno pripomore k večjemu prihranku in samemu udobju bivanja v hiši. Kakovostna regulacija talnega ogrevanja tudi zelo uspešno rešuje največjo slabost, ki jo talno ogrevanje pozna, to je slaba odzivnost na hitre temperaturne spremembe. V kolikor je regulacija takšna kot mora biti, se ta slabost praktično sploh ne bo poznala.

Torej, odgovor na zastavljeno vprašanje, je preprost in enostaven, da regulacija je najpomembnejša stvar za talno ogrevanje. Ker je le – ta tako zelo ključnega pomena, je dejstvo, da je najbolj priporočljivo, da vam vse skupaj urejajo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami, saj boste le tako 100% zadovoljni s svojim novim ogrevalnim sistemom in boste povsem brez skrbi, da strošek ne bo prevelik.

Energetska izkaznica po zakonu

Danes je energetska izkaznica po zakonu dejansko obvezna že za vse večje stavbe, zakon pa se spreminja in počasi se pojavlja obveza, da mora imeti prav vsaka stavba narejeno energetsko izkaznico.

Energetska izkaznicaSeveda, da ne boste mislili česa narobe, energetska izkaznica ni brezplačna in jo je treba plačati in na koncu vsega tudi obnavljati na vsakih deset let. Sicer država trenutno pravi, da je to samo zato, da imate občutek, kako energetsko varčna je vaša stavba, ampak za vsem tem je zagotovo dejstvo, da bo država skušala vašo energetsko neučinkovito stavbo še kako zelo obdavčiti in vse to pod pretvezo, da bi vas spodbujala k investiciji v zeleno energijo. Vse lepo in prav, vendar bi bil zagotovo bistveno lepši ukrep ta, da bi država čim bolj subvencionirala zeleno energijo, ne pa da se subvencije tako zelo nižajo in to ravno v času, ko se finančno stanje večine prebivalcev izredno slabša. Poleg tega bi bilo veliko lepše, če bi država že danes povedala, da je energetska izkaznica obvezna zato, da bo država v prihodnje lahko pobirala davščine še iz tega naslova.

Dejansko je pomen, ki ga ima trenutno energetska izkaznica popolnoma zgrešen. Bolje bi bilo, da bi država v naprej povedala, da je energetska izkaznica obvezna zato, da čim prej odreagirate in se odločite za zeleno energijo, sicer boste žal v prihodnosti morali enkrat tudi sami prispevati h kaznim, ki jih bo Slovenija morala plačevati zaradi prekomernega onesnaževanja zraka, kar se sicer danes že dogaja.

Kateri dejavniki vse vplivajo na odločitev za nakup multifunkcijskega tiskalnika?

Danes smo prav čisto vsi že povsem navajeni, da vse poteka hitro, da takoj dobimo tisto, kar iščemo, ko pa je govora o poslovnem svetu, pa smo še toliko bolj neučakani. Dejstvo je, da se vsi zavedamo, da je možno pri kakšnem drugem podjetju hitreje dobiti odgovor in da je tudi storitev hitreje opravljena. Ko pa gre za delovno opremo, ki je nujno potrebna za poslovanje, hkrati pa se nam ne zdi, da je zelo pomembna, pa je to vse skupaj še toliko bolj pomembno. Torej za multifunkcijski tiskalnik lahko rečemo, da je nujno potreben, ampak še vseeno nismo pripravljeni na servis tiskalnikov čakati dolgo, pravzaprav nismo na servis tiskalnikov pripravljeni čakati niti en dan. Torej za podjetja, ki jim multifunkcijski tiskalnik predstavlja nujno delovno opremo, brez katerega se poslovanje skoraj da ustavi, je podjetje Anderwald več kot idealno. Pri tem podjetju je namreč možno kupiti izredno kvaliteten multifunkcijski tiskalnik, glede na njihove izkušnje jim lahko zaupate tudi svoje želje in potrebe ter pričakovanja od tiskalnika, oni pa vam bodo pri tem svetovali, kateri multifunkcijski tiskalnik je za vas najbolj primeren.

Multifunkcijski tiskalnik kyocera ecosys m6026cdnHkrati lahko pri tem podjetju pričakujete tudi servis tiskalnikov, pri katerem pa je zelo dobro, da lahko enostavno v naprej rezervirate servis tiskalnikov, s čimer si zagotovite termin, ko bodo obravnavali samo vaš multifunkcijski tiskalnik. Je pa tak servis tiskalnikov seveda primeren samo za redno letno servisiranje, saj boljši tiskalniki servis tiskalnikov danes dejansko potrebujejo, da se preprečijo kakšne večje poškodbe, torej da se prepreči kakšen večji servis tiskalnikov in se s tem povzroči hkrati tudi večje stroške in se tudi zaustavi redno poslovanje. Če pa potrebujete nujen servis tiskalnikov, pa ga Anderwald podjetje nudi v nujnih primerih v roku dveh ur za območje Ljubljane, kar je več, pa seveda po dogovoru. Torej, kje se izvaja servis tiskalnikov, mora podjetje zelo dobro preveriti preden multifunkcijski tiskalnik kupi, če pa bi še vseeno radi odločitev za nakup sprejeli sami oz. se vsaj na samem začetku pozanimali, kateri multifunkcijski tiskalnik je najbolj primeren za vaše podjetje, šele proti koncu pa se za nasvet povpraša strokovnjaka, pa poleg tega, kje se servis tiskalnikov izvaja, upoštevajte, koliko strani natisnete vsak dan, koliko strani kopirate in koliko skenirate ter za kakšne namene vse to potrebujete.

Če potrebujete multifunkcijski tiskalnik za stranke, vsekakor potrebujete barven laserski multifunkcijski tiskalnik, InkJet pa vsekakor odpade za poslovne namene, pa čeprav multifunkcijski tiskalnik potrebujete samo za na primer 200 tiskov na mesec, saj je enostavno preveč počasen, kartuše pa se tudi preveč hitro izpraznijo. Ko enkrat sprejmete vse te odločitve, pa samo še upoštevajte hitrost za tiskanje barvnih printov in črno belih, prav tako pa tudi hitrost fotokopiranja in skeniranja, velikost predalov, ločljivost, pa tudi koliko se da povečati formate in kakšne formate je multifunkcijski tiskalnik vse sposoben obdelati. Vsekakor pa pazite, da je multifunkcijski tiskalnik mrežni, da deluje na operacijske sisteme, ki jih imate nameščene na svojih računalnikih in v kakšne formate vse je možno skenirati. Potem pa ne smete pozabiti tudi na sistemske lastnosti kot je spomni, trdi tisk, teža, dimenzija, poraba energije ipd.

Kako poteka ogrevanje s solarnimi sistemi

Vsak, ki ima doma solarne sisteme ve kako se lahko z njimi privarčuje. Solarni sistemi se montirajo na streho hiše in sicer tako, da se postavijo pod pravilnim kotom, ki nudi najboljši izkoristek svetlobe. Solarni sistemi nam potem služijo, da lahko z njimi privarčujemo denar. To pa zato, ker potem ne potrebujemo več toliko električne energije za ogrevanje, kot jo potrebujemo drugače.

Solarni sistemPotrebno je tudi vedeti, da ne moremo vedno uporabljati le solarnih sistemov. Ker solarni sistemi za svoje najboljše delovanje potrebujejo sonce, je dobro, da imamo za zimske mesece, ko je manj sonca še vedno peč ali kakršno koli drugo vrsto ogrevanja za dneve, ko sonca ne bo dovolj in se solarni sistemi ne bodo mogli povsem napolniti. Čez poletje to ni problem, ker je tako ali tako sonce skozi ves dan in se porabi manj električne energije, zato nam lahko solarni sistemi tudi dalj časa električno energijo nudijo.

Tako solarne sisteme uporablja vse več ljudi, saj so se že začeli zavedati, da je to eden izmed boljših načinov za varčevanje. Ta zaslužek bi lahko v nekaj letih bil tudi večji, če se bo električna energija pri nas kaj podražila, saj je trenutno še vseeno relativno ugodna. Ni pa povsem nujno, da bo tako tudi v prihodnosti, saj se iz dneva v dan vse stvari dražijo in tako bi se lahko sčasoma zgodilo tudi z električno energijo in takrat bodo solarni sistemi stvar, ki si jo bodo ljudje želeli.

Ali je izolacija ostrešja potrebna?

Odgovor na zastavljeno vprašanje, je povsem preprost, v kolikor želimo, da se izvede izolacija strehe, le – tega ne moremo storiti drugače, kot da izvedemo tudi izoliranje ostrešja, saj je ostrešje sestavni del strehe. Ostrešje je, v največ primerih, lesena konstrukcija, na katero so pritrjeni strešniki in vsemu skupaj se reče streha. Zato je izoliranje ostrešja praktično en in isti postopek, kot je to izolacija strehe.

Izolacija streheIzolacija pa se lahko izvede na več načinov:

•    lahko se zgolj nabijejo lesene plošče na spodnji del lesenih nosilcev – špirovcev ter kot se kot izolativni material uporabi zrak med temi lesenimi ploščami in samimi strešniki (takšna izolacija strehe se odsvetuje, saj so kljub njej izgube toplotne energije še vedno izredno visoke) ali
•    izolacija strehe se lahko naredi med ali pa nad špirovci s polaganjem steklene volne (bolj priporočljiva je izolacija s polaganjem steklene volne nad špirovci) ali
•    lahko pa se izolacija strehe izvede z vpihano izolacijo (takšna izolacija je najbolj priporočljiva, saj se z vpihljivim materialom najlažje doseže tudi najmanjše luknjice in je tako izguba toplotne energije najmanjša) ali
•    obstajajo pa tudi še drugi načini, kako se izolacija strehe izvede na drugačne načine, ki so prilagojeni posebnih potrebam določenih objektov.

Ne glede na to, za kateri način se boste odločili, vam toplo priporočam, da za to delo izberete izkušene in vrhunsko usposobljene strokovnjake, ki imajo tudi izredno dobre reference več različnih strank, pri katerih so tovrstno delo že opravili. Le tako boste lahko povsem prepričani, da je izolacija strehe na vaši hiši zares opravljena tako kot mora biti.

Iz česa so gume

Avtomobilske gume so narejene iz večih vrst kavčuka in drugih surovin, ki se potem pri visoki temperaturi zmešajo v črno lepljivo snov. To snov se potem vlije v kaluGumepe in vulkanizira, na koncu pa se vse gume posebej pregleda, če ustrezajo vsem kriterijem. Seveda smo tu omenili zgolj poenostavljen postopek, dejansko pa je postopek izdelave gume precej bolj zapleten in večino gum se še vedno izdeluje ročno.

Po nekaterih podatkih se izdela več kot milijarda avtomobilskih gum letno. Poleg tega se vsako sezono pojavljajo novi modeli. Novejše gume so že tako tehnično dovršene, zmanjšujejo porabo goriva, manjša pa je tudi njihova obraba. Po zadnjih testiranjih naj bi z nekaterimi gumami novejšega tipa, lahko naredili tudi do 45.000 kilometrov.

Mizarske storitve za vsak žep

Pri prenovi oz. obnovi ali ob nakupu novega stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, bo potrebno najeti tudi nekoga, ki se spozna na mizarstvo, v kolikor sami nismo vešči tega dela. Na mizarske storitve se spozna kar precej ljudi, saj je to nekaj, kar so potrebovali že veliko let pred našim štetjem.

Kuhinja po meriAmpak mizarske storitve za vsak žep, pa izvajajo le redki. Zato si je pri izbiri pravega mizarja potrebno vzeti čas in dobro raziskati trg. Ker ogromno ljudi pozna kakšno mizarstvo, se je tu zelo dobro obrniti na prijatelje, sorodnike in znance, saj zagotovo kdo pozna kakšno mizarstvo, katerega usluge bodo primerne tudi za vaš žep. V kolikor to ne bo šlo, kar je sicer težko verjetno, vam pa preostane največja svetovna trgovina, to je internet oz. svetovni splet, kjer pa boste, ob zares široki izbiri ponudnikov, ki nudijo mizarstvo, zagotovo našli mizarstvo, ki bo primerno tudi za vaš žep.

Tako, da je dejstvo, da so storitve mizarjev oz. mizarstvo za čisto vsak žep, saj se zagotovo najde ponudnik teh storitev, s katerim boste uskladili svoje želje in potrebe ter hkrati tudi primerno ceno in vsekakor tudi kvaliteto. Seveda so stroški za mizarstvo, kot za karkoli drugega zelo odvisni od naših zahtev. Namreč mizar nam lahko izdela praktično kar nam srce poželi, ampak bolj kompleksne kot so naše želje, bolj kompleksna bo tudi cena za mizarstvo oz. mizarjeve usluge, kar je povsem logično. Zato je pomembno, da si privoščimo imeti takšne želje, kot si finančno lahko privoščimo.

Kako poteka odkup rabljenih vozil

Rabljena vozila 1Vedno pride čas, ko se odločite, da boste svoje staro vozilo prodali in kupili bodisi novo vozilo ali pa pač drugo vozilo, ki bo novejše od vašega in bo imelo obenem tudi manj prevoženih kilometrov. Velikokrat takšni ljudje ne vedo kje bi svoje vozilo prodali ali ne vedo kdo vse nudi odkup rabljenih vozil. Če se obrnemo na kakšno podjetje, ki ima med svojimi storitvami tudi odkup rabljenih vozil, potem se lahko kaj hitro z njimi dogovorimo in vzamejo naše rabljeno vozilo ter nam ga plačajo.

To je seveda vse lepo in prav, ampak je problem ta, da takšna podjetja potem tudi manj denarja ponudijo za avto, kar je logično, saj morajo tudi oni nekako zaslužiti. Je pa odkup rabljenih vozil pri kakšnem podjetju ali posamezniku lahko zelo dobro za nas, če na hitro potrebujemo denar. Takšna podjetja in posamezniki, ki se ukvarjajo z odkupom rabljenih vozil nam postavijo svojo ceno in potem, če nam le ta odgovarja takoj prinesejo denar, se naredi prepis in to je tol.

Če pa bi radi svoj avto prodali za več denarja, kot pa ga lahko dobimo, če obiščemo podjetje za odkup rabljenih vozil, je potem bolje, da svoj avto prodajamo sami. To lahko storimo na več različnih načinov. Svoj avto lahko prodajamo prek spleta, prek kakšnega prijatelja, prek avtohiše ali z obiskom različnih sejmov. To je povsem naša odločitev, vendar tako denarja ne bomo dobili takoj ampak šele takrat, ko bomo avto prodali.

Pred nakupom klimatske naprave preverite, kakšna je poraba elektrike

Glede na to, da se stroški električne energije zvišujejo, se je priporočljivo pred nakupom aparata, ki ga bomo veliko uporabljali, pozanimati, koliko električne energije porabijo. Klimatska naprava je že eden takšnih aparatov, ki je v uporabi kar veliko v času, če je vročinski val. Glede na to, da pa vedno več ljudi klime uporablja tudi za ogrevanje, pa so potem v uporabi praktično celo leto. Zato, da ne bomo plačevali visokih položnic za elektriko povsem po nepotrebnem, je treba pred nakupom preveriti, kakšna je poraba klimatske naprave.

Klimatska napravaKot je razvidno iz aplikacije na strani Pozitivnaenergija.si, sledi, da če je uporaba klimatske naprave namenjena samo hlajenju, pozornost usmerite na kazalnik SEER (nekateri to označujejo z izrazom »sezonska učinkovitost klimatske naprave pri hlajenju«), ki naj bo čim višji. Na primer energijski razred A, ki naj bo kot prvi vsaj približno sprejemljiv razred, ima SEER vsaj od 5,1 (to pomeni, da z enim kW elektrike dobimo 5,1 kW hladilne energije), razred A+ ima kazalnik vsaj od 5,6, glede na to, da ima razred A+++ kazalnik višji vsaj od 8,5, pa je jasno, zakaj se ga označuje kot najboljšega.

Če pa uporabljate klimatske naprave tudi za ogrevanje, pa bodite pozorni na kazalnik SCOP (nekateri ga označujejo z izrazom »sezonska učinkovitost klimatske naprave pri ogrevanju). Za razred A mora biti visok vsaj 3,4, medtem ko mora biti za A+++ visok vsaj 5,1. Če se odločite za nakup klimatske naprave razreda A+++, boste na začetku sicer plačali več, vendar pa se bo preplačilo povrnilo že v enem letu, še posebej če je klima veliko v uporabi. Zato ne glejte samo na plačani znesek, upoštevajte tudi daljši rok.